mandag 20. mai 2013

Ugly becomes beautiful

Før og etter-bilder er ordentlig gøy, og jeg skal her glede dere med bilder av gjestetoalettet vårt. De viser at det er håp for ethvert rom. 

Da vi planla omgjøringen av dette rommet lette jeg lenge etter forklaringer på nettet, men fant ikke så mye. Dette innlegget er derfor skrevet som inspirasjon til dere som har lyst til å gjøre noe slikt selv. 

Tacogult fra det glade 90-tallet var hovedfargen på gjestetoalettet, og de stakkars gjestene ble aldri lenge der inne. Vi vurderte først en enkel make over med litt maling, men ettersom toalettet både surklet og peste, fant vi ut at vi like gjerne kunne gjøre det ordentlig, og renovere hele rommet fra gulv til tak. 
Et slikt lite rom skulle da ikke være så vanskelig å pusse opp selv, tenkte vi. Så etter en del research i gjør det selv-bøker, og med noen tips fra Right Price Tiles, trakk mannen i huset en regnfull høstdag på seg arbeidshanskene, og skred til verket. 

Han begynte med å rive ned all den gamle tapeten, og å dra av gulvbelegget. På veggene la han tapetfornyer ettersom veggene ikke var helt slette, og malte dem kalkgrå. Taket ble malt hvitt. Rørleggeren kom og demonterte sanitærutstyret, og min snille og nevenyttige svigerfar lagde innbyggingskasse til det vegghengte toalettet. 

Deretter ble gulvet flislagt, en omstendelig men slett ikke uoverkommelig oppgave for en nybegynner i faget. Rørleggeren kom så tilbake og satte opp det nye toalettet og vasken med praktisk skap. Som kronen på verket tilpasset vi og monterte en kjøkkenbenkeplate fra IKEA på hyllen over toalettet. Et perfekt sted for dill og dall. 

Voila! gjestetoalettet vårt er forvandlet fra ugly til beautiful!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar